Het gevaar van handelen op de beurs

Wanneer we het over de beurs en aandelen hebben weten de meeste mensen wel wat het in grote lijnen inhoudt. Voor mensen die er meer over willen weten, zijn er diverse overzichtelijke sites te vinden waarop je de diverse beursindices kunt volgen. Je kunt dagelijks de indexen volgen van bijvoorbeeld de Nikkei Index, de DowJones Index en de AEX Index (te Amsterdam). De indexen worden real time vertoont op deze sites en daarnaast kun je ook de historische koersgrafieken bekijken van een specifiek aandeel. Zo weet je precies welke aandelen het goed doen en waar je op moet speculeren en welke juist niet. De historische koers grafieken gaan wel tot 30 jaar terug, waardoor je een beeld krijgt van de stabiliteit van een aandeel. Daarnaast kun je alle informatie achtergrond van een aandeel vinden op deze websites.

Wanneer je van plan bent om in aandelen te handelen is het verstandig om je eerst goed in te verdiepen. Wanneer je dit niet doet heb je kans dat je veel geld gaat verliezen doordat je verkeerde keuzes maakt. Over het algemeen zullen aandelen niet voorspelbaar zijn, maar door  goede voorbereidingen te treffen (lees: vooral veel beursnieuws volgen) kun je wel gedeeltelijk voorspellen wat een specifiek aandeel gaat doen. Wanneer je beslist om te handelen in aandelen raden wij je aan om niet al je geld gelijk in aandelen te stoppen. Er zal een kans blijven bestaan dat je in een korte tijd een grote deel van je geld verliest.

Wanneer je een beginner bent is het al helemaal onverstandig om direct veel geld te steken in aandelen. Dit lijkt misschien een vanzelfsprekendheid, maar vergis je niet. Er zijn vele duizenden mensen, alleen al in Nederland, die sinds het uitbreken van de crisis veel geld hebben verloren en nog weinig geld meer over hebben. Vele bedrijven die stabiel leken en vele jaren het goed deden op de beurs, zijn flink gekelderd op de beurs en hebben het daar moeten ontgelden. Beleggers hebben van bepaalde bedrijven massaal aandelen gedumpt, met als gevolg dat ze hierdoor veel geld hebben verloren. Geld verdienen op de beurs is geen sinecure. Je hebt er echt verstand voor nodig en kunt niet zo maar verwachten dat je veel geld gaat verdienen op de beurs. Doe daarom geen onverstandige dingen en weet wat je doet. Wanneer je onzeker bent over bepaalde beleggingen, kun je het best een expert vragen naar jouw beleggingen en eventueel kijken of je bepaalde veranderingen moet toepassen